Kinders

Waarom #BFL mij zo hard raakt…

Ze duiken nietsvermoedend op in mijn Bloglovin’ feed, de berichtjes van Elisanna, van Mieke, van Oon en alle anderen.

De kleine knuffeldekentjes, de mooie teksten. Al dat moois voor het Berrefonds. En ik hou het niet droog.

Vrijdagavond kreeg ik een uppercut in de vorm van een telefoontje van de gynaecoloog. Na het eerdere goede nieuws dat ik CMV-antistoffen had, bleek bij verdere tests dat het moment van besmetting onduidelijk was. Dat er risico was voor Ukkie.

Keuze voor vruchtwaterpunctie.

Mogelijke zwangerschapsafbreking.

Ik heb de woorden over me heen laten komen en wist er amper iets uit te brengen. Zo verbijsterd, Zo murw geslagen.

De weinige informatie die ik vind knikkert mij alle kanten op, alsof ik in een flipperkast zit. Hoop en wanhoop. Goede en slechte verhalen. Hartverscheurende keuzes en verlossende testen. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar en de rollercoaster die me te wachten staat de komende weken en maanden maakt me bang. Bang dat ik ook zo’n ieniemienie wikkeldekentje zal nodig hebben voor leven dat niet mag zijn. Bang dat na de eerste miskraam me nu nog een veel gruwelijker scenario wacht.

En tegelijk de hoop dat ik aan de goeie kant van de statistieken val. Dat Ukkie niet besmet zal zijn. Dat alles goed ontwikkeld. Dat ik toch een gezond boeleke op de wereld mag zetten. Want die kans is er, zeker wel. Ze is nog relatief groot. Maar wat als? Wat dan?

Het valt me moeilijk om erover te praten, omdat ik zelf zo weinig info heb. En daarom zet ik het hier. Al is het maar een gevoel. Een uitstorten van mijn hart. In de hoop dat het oplucht, dat het eens neergeschreven is.

36 Comments

 1. trijnewijn

  9 november 2015 at 13:02

  ooh zoeteke toch. Zelfs al ken ik je enkel van je blog, ik stuur je een knuffel toe. En een aai over je rug. Meer woorden dan dat vind ik niet. Maar meisje toch.

  1. K.To

   9 november 2015 at 13:08

   bedankt. De onzekerheid is hier zo verschroeiend, maar het doet deugd te weten dat er aan ons gedacht wordt.

   1. trijnewijn

    9 november 2015 at 13:26

    een vriendin van me ging enkele jaren geleden door die onzekerheid op het einde van haar zwangerschap. Ik vermoed dat je nu alle mogelijke steun kunt gebruiken. Courage…

 2. resaarcle

  9 november 2015 at 13:58

  Dit is zo rottig. Ik hoop heel hard met je mee dat de statistieken jullie goed gezind zijn. Heel heel hard. Dikke knuffel.

 3. Dirk

  9 november 2015 at 14:24

  Ik weet niet of er ook veel papa’s je blog volgen. Ik wel en ik wens je ook van hier uit veel moed toe, en vooral iemand die je regelmatig eens goed vastpakt. Knap dat je dit zo open deelt met de wereld.

  1. K.To

   9 november 2015 at 14:31

   Bedankt. Die knuffels zijn er gelukkig in overvloed

 4. Sheena

  9 november 2015 at 14:27

  veel moed de komende weken, die cmv is echt een kl*te virus. Ik brand een kaarsje dat alles goed komt x

 5. Deborah

  9 november 2015 at 14:39

  Heel erg veel moed! We duimen hier met jullie mee…

 6. kruimel

  9 november 2015 at 14:54

  Ik ken je ook alleen maar van je blog, maar ik wens je veel moed. Ik duim dat alles goed komt.

 7. mamafien

  9 november 2015 at 14:54

  Chapeau dat je dit durft delen! En uiteraard hoop ik samen met jullie mee! Veel goede moed gewenst en hopelijk lukt het om toch een beetje positief te blijven denken in deze moeilijke periode…

  1. K.To

   9 november 2015 at 14:57

   Gelukkig hebben we al een pracht van een dochtertje rondlopen, dat relativeert ook alles een beetje, ook al schiet mijn gemoed vol als ik ze als een grote zus in spe(?) haar popje een flesje zie geven…

 8. prinses op de kikkererwt

  9 november 2015 at 15:20

  Veel liefs, bij je met onze gedachten. x

 9. E.

  9 november 2015 at 16:09

  Ook van hieruit stuur ik jou een warme knuffel en duim ik mee….

 10. Tifosanele

  9 november 2015 at 20:07

  Heel veel steun en sterkte van hieruit. Ook ik duim hard voor jullie dat het in orde mag komen. Dikke knuffel! Xxx

 11. TitaTita

  9 november 2015 at 20:47

  Veel sterkte! Dit wens je niemand toe. Van een zwangerschap zou je zoveel mogelijk moeten kunnen genieten.

  1. K.To

   9 november 2015 at 22:03

   Dat genieten zal sowieso met de rem op zijn.. ik verwacht me aan strikte opvolging en veel stress bij elke nieuwe echo…

 12. Wim

  9 november 2015 at 20:56

  Ook veel steun van hieruit Kim. We hopen samen met jullie op het beste!

  1. K.To

   9 november 2015 at 22:04

   Tnx Wim, het doet enorm deugd om al jullie reacties te lezen en te weten dat er veel duimen en kaarsjes over onze pruts waken!

 13. Mirthe

  9 november 2015 at 22:23

  Tuurlijk val je aan de goeie kant van de statistieken. Ik wens je heel veel goede moed toe de komende weken!

  1. K.To

   9 november 2015 at 22:42

   Laat het ons hopen. Liefst zou ik willen dat er geen slechte kant van de statistieken was, dat wens je toch echt niemand toe 🙁

 14. Een lepeltje lekkers

  10 november 2015 at 10:55

  Veel sterkte. We denken aan jullie.

 15. Le petit requin

  10 november 2015 at 21:15

  Fuck. Heel veel sterkte, ik duim keihard mee dat het allemaal goed komt!

 16. Sofinesse

  12 november 2015 at 14:35

  Ik duim ook mee voor goed nieuws! Knuffel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.