Kinders

Vandaag moet er niks

Vrijdag.

Mijn vrije dag. De dag dat niets moet en alles mag. Een dag vrij van werk, een dag vrij van kinderen (of toch van 8u30 tot 15u). Een oase van mogelijkheden .

Het is meestal de dag dat ik projectjes van onder het stof haal. Alles wat anders bedolven raakt onder de ‘moetes’ van het huishouden. Het is de dag dat ik langzaam start, met een koffietje in de zetel met zicht op de tuin. In stilte. Vrijdag is mijn stiltedag. Ver weg van landschapsbureaus en kinderen die om aandacht schreeuwen. Vrijdag is mijn dag.

Maar vandaag geen projectjes. Hooguit een wasje draaien. Geen gordijnen hangen, geen kringwinkel, geen meubelzaak.

Vandaag is zorgdag. Een dag waarop ik niet van zijn zijde wijk, een dag dat hij op mijn lijf mag plakken, al mijn aandacht verdient. Een langzame, rustige dag. Een afspraak bij de pediater en verder niks. En tijdens zijn dutje even een blogpost. Om te melden dat het beste recept voor ‘slow living‘ een zieke baby is…

Met een tas koffie, een boek en een half oog op zijn rustige ademhaling geef ik me volledig voor mijn belangrijkste project: mama zijn.

 

3 Comments

  1. Elke

    17 juni 2017 at 20:22

    Helemaal gelijk. Lekker knuffelen en niets doen helen moeder en kind.

  2. Goofball

    26 juni 2017 at 12:21

    veel beterschap aan je schatje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.