Kinders

Avaritia: Van mij! #ouderzonden

Voor ik mama werd waren er veel zaken waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou delen. Maar eens die mini’s er dan waren, smolten de voornemens en illusies als sneeuw voor de zon. Ik geef ze mijn alles. Tenzij die dingen die niet goed zijn voor hun eigen gezondheid. Maar dat ik mijn glas wijn niet deel met mijn kinders, is hopelijk de evidentie zelve voor iedereen. Er is maar één iets dat ik voor mezelf hou. Mijn ‘mijn’ tijd.

Me time

De tijd waarin ik even niet mama-van ben. Of werknemer-van. Of partner-van. Dan ben ik gewoon ik. Me. Myself. I. Dan doe ik lekker mijn eigen ding. Broodnodig om m’n verstand niet te verliezen. Om nadien weer wat meer geduld op te brengen bij “nee, niet die-hie!!” kleutercrisissen en “van mij!! ” peuterwoede. Om nadien weer een wat betere mama, werknemer en partner te zijn.

Het voordeel van 4/5 werken is dat er één dag in de week is waarop ik die tijd kan inplannen. Tussen de huishoudelijke verplichtingen in.

Welness

Soms trakteer ik mezelf dan op een dagje Waer Waters. Zweten, zwemmen, eten, lezen, rusten, repeat. Zalig op mijn eigen ritme. In een mooi en uitgebreid complex. Extra plus voor hun doordacht systeem van waterrecuperatie en zonnepanelen, trouwens. Ook tijdens mijn me-time blijf ik een eco-meisje!

Huis als thuis

Wat vaker is het wegdromen in een mooie interieurwinkel of snuisteren in de kringwinkel. Of thuis met meubels schuiven en kasten uitruimen. Oude spullen wegdoen geeft rust in m’n hoofd.

Koffiepauze

Wat zo’n vrije dag altijd heeft – ook al staat de rest van de planning in het teken van anderen – is mijn koffiemomentje. Wanneer de kinderen in school en kribbe afgezet zijn. Dan zet ik een kopje koffie en gebruik ik mijn mentale oogkleppen om de rommel te doen verdwijnen. Ik zet me in de zetel en geniet van het zicht op de tuin. Handen rond mijn warme kop gevouwen. Mindful.

Nemen jullie ook regelmatig een pauze voor jezelf? En hoe dan? Of hebben jullie nog andere zaken die heilig zijn en nooit gedeeld mogen worden?

4 Comments

 1. Nina

  11 februari 2018 at 20:11

  Die me-time heb ik echt heel hard nodig en neem ik te weinig. Even in de zetel zitten met een roddelboekje is voor mij echt ontspanning.

  1. Kim

   12 februari 2018 at 16:56

   Gek he, hoe we onszelf zo makkelijk wegcijferen totdat we er dolgedraaid van worden…

 2. Goofball

  12 februari 2018 at 10:09

  Iedere mama heeft me-time nodig denk ik. Voor mij is werken ook wel een beetje me-time. Niet om te relaxen, maar wel om even niet-mama te zijn en andere types conversaties en uitdagingen te hebben.

  1. Kim

   12 februari 2018 at 16:55

   Heel herkenbaar. Ik zou geen thuisblijfmama kunnen zijn en heb veel respect voor wie dat wel kan, zo 100% mama zijn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.