Kinders

Superbia: de encyclopedie-mama #ouderzonden

Blogchallenges. Ze zijn gemaakt om bloggers zoals ik van hun luie krent te krijgen. Kijk maar eens van wanneer de laatste berichten hier dateren. Ge moet niet ver bladeren om de #40dagenbloggen challenge tegen te komen. En dat was alweer bijna een jaar geleden. Ahum.
Om maar te zeggen dat ik héél blij ben dat Romina en Annelore zo een keigoed idee hadden om er eentje op te starten. Driewerf hoera! Er is weer leven op deze blog.

Kwestie van het niet easy-peasy te maken, is opdracht nr.1 “Waarom ben jij een goede ouder? Waar blink jij in uit?”
Voor iemand die constant het gevoel heeft dat ze achter de feiten aanloopt en beter zou kunnen doen als moeder, kan dit wel tellen. Ik typ dit op het moment dat de oudste in de nabewaking zit en de jongste in de kribbe… op mijn vrije dag.
Om maar te zeggen… ik ben geen schoolpoortmama. Geen kom-we-gaan-samen-cupcakes-bakken-mama. Geen engelengeduldmama.

Waar ben ik dan wel goed in?

Knuffelen

Ik kan ze platknuffelen, die mini’s van me. En het helpt dat ze zelf (meestal) graag geknuffeld worden. Het ideale medicijn tegen boze blikken, builen, ruzie, stomme dromen en off-days. Ook voor mezelf trouwens.

En aangezien ze zeggen dat knuffelen goed is voor de emotionele ontwikkeling van je nageslacht, ben ik hierin wel zeer goed bezig!

Melk geven

Mijn superpower 🙂 Broer wordt binnenkort al twee, zijn inschrijving in de kleuterschool is een feit en hij drinkt nog steeds zijn mamamelk. Ideaal in combinatie met knuffels.

En aangezien ze zeggen dat moedermelk goed voor de fysieke ontwikkeling van je nageslacht, ben ik hierin ook zeer goed bezig!

Waarom-vragen beantwoorden

Ooit vond ik het stom, dat ik alle onnozele weetjes leek te onthouden. Ik ben namelijk niet het type dat wekelijks quizzen afschuimt in de hoop aan de haal te gaan met de biermand of de fotokaders.
Nu vind ik het geweldig. Want Zus, die krijgt er niet genoeg van om “waarom?” te vragen. Ook over dingen waar geen waarom over te vragen is. Vraag me niet waarom. Dus ik heb hier al menig wetenschappelijk fenomeen uitgelegd aan een vierjarige. Over kernfusies die ervoor zorgen dat de zon licht geeft. Over de positie van de aarde in het zonnestelsel om uit te leggen waarom de dagen nu zo kort zijn. Over middelpuntvliedende krachten en radiogolven.

En ik heb het nog niet horen zeggen, maar dat kan toch niet anders dan goed zijn voor de intellectuele ontwikkeling van mijn nageslacht, dus ik neem aan dat ik ook hier goed bezig ben!

 

What’s your superpower?

10 Comments

 1. Goofball

  1 februari 2018 at 16:25

  Allé, mijn post is nog niet volledig af, maar ‘k ging het wel ook over knuffelen en melk geven hebben 🙂 en empathie. Die waarom-vragen vind ik toch lastiger

 2. Romina Verwichte

  1 februari 2018 at 21:26

  Jonge! En je bent ecologisch en milieubewust bezig. Je kinderen eten dikwijls bio en houden rekening met de natuur. En je houdt een online logboek bij waar je kinders later op kunnen terug vallen. Gelijk een dagboek, maar dan cooler. Je bent (al is het misschien geen doel) feministisch bezig met je kroost. Ze hebben kunnen co-sleepen en voeden. Tonnen liefde, altijd dichtbij. Kim toch! Dikke pluim, van mij aan u. Steekt er zelf ook maar wat meer in die poep van u!

  1. Kim

   2 februari 2018 at 13:28

   Mohow danku Romina, dit doet echt deugd om te lezen! Merci voor uw dikke complimenten, ge maakt m’n dag, echt waar! En jij: groot gelijk om uw eigen weg te volgen. Pluimen voor het kind in uzelf

 3. Joni

  2 februari 2018 at 13:52

  Haha! Ik ben ook geen cupcakes-bakkende mama 😉

 4. Sofinesse

  2 februari 2018 at 15:46

  Ik heb dat eens geprobeerd met die cupcakes, en dat is gigantisch mislukt. So be it. Je bent goed bezig joh! Ik kan wel niet geloven dat Lars ondertussen bijna twee jaar is. And still going strong with the milk. Woohoo! Dubbel proficiat!

  1. Kim

   2 februari 2018 at 17:11

   Zonder jou aanmoedigingen was dat niet gelukt hoor, dus vuistje voor jou ook he!

 5. Resaarcle

  2 februari 2018 at 22:09

  Bij waarom-vragen van mijn kinders ga ik hen vanaf nu naar jou doorverwijzen dan!

  1. Kim

   3 februari 2018 at 12:11

   Mama encyclopedia tot uw dienst

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.