Bio

Smeren tijdens de zwangerschap

Wie er al eens is geweest, zal het beamen. En wie er nog niet is geweest, is bij deze voorbereid: die hormonen-rollercoaster en uitzettende buik (en borsten en al de rest) vergen wat van je huid. En dus moet je smeren, smeren en smeren.

Bij wijze van beauty blogpost, geef ik jullie een kleine inkijk in (de essentials in) mijn badkamerkastje.

Smeren tijdens de zwangerschap : Nuxe Huile Prodigieuse en Weleda Skin Food

Nuxe Huile Prodigieuse tegen striemen

Sommigen zweren bij Bio Oil, ik zweer bij deze, gewoon al omdat ik de geur zo lekker vind. Doet me denken aan die Onze-Lieve-Vrouwesnoepkes die je in tijden van Sinterklaas overal vindt. Het is een droge olie die snel doordringt in de huid en mijn babybuik zalig zacht en zoet geurend achterlaat. Huile Prodigieuse is een all-round olie die je eigenlijk overal en voor vanalles en nog wat kan gebruiken. Maar nu dus vooral ter preventie van een tijgermotief in mijn taille.

Je vindt hem bijvoorbeeld bij iU (mijn standaard adres tegenwoordig voor beautyproductjes, met een mooi assortiment aan bioproducten).

Weleda Skin Food

Het equivalent van een stevig bord boerenkost voor droge huidjes. Deze crème is voedend en rijk aan vanalles goeds. Zodanig tsjokvol natuurlijke ingrediënten dat hij zelfs eetbaar zou zijn (nog niet geprobeerd), maar vooral een weldaad voor de typische droge handen waar je als zwangere mee geconfronteerd wordt. Een combinatie van de hormonen en het feit dat je duusd keer je handen wast per dag, met alle uitdroging en kloofjes vandien. Zeker ook welkom op voeten (zolang je die nog weet te bereiken en/of een lief lief hebt dat uw pootjes wil soigneren), ellebogen en andere droge plekjes.

Weleda vind je tegenwoordig in de meeste supermarkten terug.

Wat waren jullie favoriete producten om een zwanger lijf te soigneren?

PS: nee dit is geen gesponsorde post, ik vind deze producten gewoon zo leuk dat ik ze graag aan jullie voorstel!

8 Comments

 1. buitenmus

  16 maart 2016 at 18:27

  Ik gebruikte zwangerschapsolie van Weleda. Helaas heeft dat niet echt geholpen tegen striemen….

 2. fieke

  17 maart 2016 at 08:56

  Ondertussen ben ik nog altijd niet begonnen met smeren, op 22 weken… Mijn buik valt wel nog mee van omvang, maar ik hoor overal tegenstijdige meningen. Sommigen zeggen dat je 2x per dag moet smeren, anderen (ook dokters) zeggen dat het niks uithaalt… Ik heb zelf een body butter van Burts ’n Bees voor de buik, dringend eens mee beginnen dan!
  Droge handen, dat ken ik hier ook, en mijn gezicht is ook een ramp. Zou je die Skin Food ook voor het gezicht mogen gebruiken of heb je andere aanraders voor dagcrèmes?

  1. Kim

   17 maart 2016 at 09:39

   Onder het motto “baadt het niet dan schaadt het niet” smeer ik toch. Al geldt dat gezegde alleen als er geen parabenen ed in zitten (maar aangezien Burts ’n Bees een natuurllijk product is, neem ik aan dat deze OK is).
   Dat gebeurt hier meestal na de douche (als ik tijd heb) en dat is dan zo een beetje een me-momentje 🙂
   Het is ook een loterij hoor, ik ken mensen die als een gek gesmeerd hebben en toch striemen hadden en mensen die niks smeerden en er geen hadden. Het is wat genetisch bepaald ook, vrees ik, maar tenzij je jezelf als proefkonijn opstelt en maar één kant van je buik smeert om te kunnen vergelijken, zullen we het nooit weten 🙂

   Ik gebruik Skin Food niet op mijn gezicht omdat ik een gemengde huid heb en de crème daar te vettig voor is. Mijn dag- en nachtcrème zijn van JYB en daar ben ik heel tevreden van, maar das natuurlijk afhankelijk van je huid… Als je een droge huid hebt kan je zeker eens proberen!

 3. renilde

  18 maart 2016 at 14:14

  Ikzelf heb tijdens mijn twee zangerschappen nooit gesmeerd. Wel vaak ik bed geweest met badolie. En nergens striemen… just lucky I guess?

  1. Kim

   18 maart 2016 at 14:22

   in BED dan nog wel 😀
   Hier nog altijd geen bad wegens ikzelf die dringend eens knopen moet doorhakken voor de badkamerrenovatie (zeg ik al 3 jaar).

 4. Danielle

  23 maart 2016 at 09:17

  Nog niet zwanger en voorlopig ook nog niet zwanger maar ik als gewone dame met een extreem droge huid kan de skinfood cream van weleda ook erg waarderen! Echt een heerlijke crème! Sowieso ben ik tegenwoordig helemaal fan van de producten van Weleda :)!

 5. Sofinesse

  23 maart 2016 at 12:10

  Ik geloof niet dat het helpt om te smeren (twee keer superflink gedaan, maar bij mijn tweede reus is het toch gescheurd). Het is een kwestie van pech of geen pech, met die striemen. Maar je kan de schade misschien wel beperken, en je het kan geen kwaad om je huid goed te verzorgen. Maar vooral: ik vond dat zo leuk. Basiel en papa deden dat vaak samen, ’s avonds. Ik genoot daar van. Alleen al daarom zijn er liter Bio-Oil doorgevloeid 🙂

 6. Le petit requin

  31 maart 2016 at 09:20

  Ik las net bij Sofinesse dat Lars (mooie naam!) geboren is, proficiat!! Hopelijk gaat alles goed met jullie twee en kunnen jullie zo snel mogelijk samen naar huis!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.