Carrière

Hou je hoofd (en al de rest) koel met deze tips

Op kantoor hebben wij geen airco. De temperaturen worden er dus snel nogal tropisch en het enige wat voorhanden is, zijn ventilators die de hitte die mens en machine hier afgeven, wat rondblazen. Uurgh. Maar kijk, een mens wordt dan wel creatief in het zoeken naar oplossingen – en natuurlijk wil ik die tips graag delen, je kan er maar je voordeel mee doen. Vul in de comments gerust aan wat jullie koele tricks zijn!

No ice ice baby

Het heeft iets te maken met je innerlijke thermostaat. Koude drankjes geven binnenin namelijk het signaal dat je lichaam moet opwarmen in plaats van afkoelen. De tijdelijke verfrissing bekoop je dus achteraf dubbel en dik. Water op kamertemperatuur of zelfs lauwe thee zijn een beter idee.

 

Water, de rest komt later

 

Hydrateren is key. Niet ijskoud dus (zie hierboevn), maar wel overvloedig. Voeg desnoods een smaakje toe als dat er voor zorgt dat je vaker drinkt. Maak het jezelf makkelijk en zorg dat je zo weinig mogelijk naar de waterfontein moet (want verplaatsing, urgh, zweet). Neem een drinkfles mee zodat je altijd water binnen handbereik hebt staan.

 

Beach please

 

Hitte op kantoor, daar puft en zucht een mens van. Hitte op een strand daarentegen… Dus zet ik mijn hoofdtelefoon op (ok, ja, dat is warm) en luister ik naar de golven. In gedachten zit ik dan maar met mijn laptop op schoot in een hangmat onder een palmboom. Ook een schaduwrijk bos met getsjirp, een verfrissende bui en een koele nacht vind je op soundrown.com

 

soundrown

Zet je kantoor even op strandmodus met Soundrown

 

Nevel, vernevel

Instant verfrissing: vernevel wat water (opgepast voor de apparatuur en je notities!) in de lucht om warmte te ‘vangen’. Of verstuif een wolkje en loop er door voor een ‘parfum d’eau’. Vanuit ecologisch én economisch standpunt blijf je best weg van de spuitbussen mineraal water uit supermarkt of apotheek en gebruik je een ordinaire plantenspuit, die vind je voor een luttele euro in een gekende Zweedse meubelketen én kan je gewoon vullen met kraantjeswater.

 

She’s fresh, fresh, exciting *whoehoehoewoehoe*

Stop af en toe de binnenkant van je polsen onder koel, stromend water. Dat werd echt verkoelend. Droog je handen niet af, maar bevochtig je nek en oorlellen even.

 

 

Wet wet wet

Nog meer water. Voor de durvers. Een teiltje water voor je voeten, of een vochtig washandje in je nek. Misschien niet voor iedereen en overal haalbaar, maar de collega’s die het niet aandurven, zijn zeer jaloers!

 

Dress to impress refresh

Niks lastiger dan kledij die spant of plakt. Kies absorberende stoffen (denk: natuurlijke vezels zoals katoen, linnen, bamboe) en zeker geen synthetische vezels zoals polyester. Een loszittend kleedje is meestal aangenamer dan een broek, ook al is het een korte versie.

 

Lekker light

Geef je lichaam niet teveel extra werk en beperk de inspanningen van je spijsvertering. Een knapperig, fris slaatje is niet alleen een pak gezonder dan steak met friet, het voorkomt ook dat je na de lunch in licht comateuze toestand achter je computer zit te zweten.

 

Tomaatjes, komkommer, avocado, perzik,… lekker licht lunchen op zwoele dagen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.