Bio, Productreviews

Okselfris

Ik kende Cattier-Paris wel van naam. Voornamelijk van de blog van Zolea, waar al eens wat producten uit het gamma passeren.
Maar eerlijk, ik had er nog nooit wat van gekocht of uitgeprobeerd.

Ik was dus best nieuwsgierig toen ik na een mailtje (of ze mij een exemplaar van een nieuw, biologisch product in hun gamma mochten toesturen) en een bezoekje van de postbode plots met een bus deodorant in de hand zat.

Cattier-Paris deodorant
Een zeer gelukkig toeval, alsof ze bij Cattier-Paris geroken (pun intended) hadden dat ik nog op zoek was naar een meer ecologische opvolger van mijn Axe. Ik had recent wel een kristaldeo van Urtekam gekocht, maar het feit dat ik die elke keer vóór gebruik nat moest maken, maakte het geen oplossing om in mijn handtas te stoppen voor wanneer ik onderweg de nood voelde om wat verfrissing/camouflage onder mijn armen aan te brengen.

Ik gebruik hem nu al een tijdje (de laatste dagen zelfs ook in – eindelijk – zweterig zomerweer) en ik wordt bij elke “pfft” nog wat meer fan.

Waarom Cattier-Paris?

  • Een frisse bries – Niet zoals in de Fa-reclames, nee, want geen drijfgas. De verneveling voelt aan als die verfrissende vernevelinstallaties op hete festivaldagen. Heel aangenaam in gebruik en een pak beter voor de natuur
  • Een frisse geur – de vermelding “patchouli” deed me vrezen dat het een vrij zware, muffe geur zou worden, maar het tegendeel is waar. De houterige geur is verrassend subtiel en fris, ik ben er echt van gaan houden
  • Natuurlijk – de ingrediënten zijn grotendeels natuurlijk (98,9%) en biologisch (17%), er zitten geen aluminiumzouten in. De anti-bacteriële werking (het zijn immers bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken) zit hem in Sopholiance S, een stof die wordt verkregen door de fermentatie van tarwe, gist en raapzaad. En om de huid te verzachten en kalmeren werd ook Aloë Vera en biologisch toverhazelaarwater toegevoegd.

Deze deodorant is dus een vaste metgezel geworden wanneer ik de deur uit ga. En hij verschijnt zeker op mijn boodschappenlijstje wanneer dit exemplaar bijna leeg is! Nieuwsgierig? Je vindt hem bijvoorbeeld bij Di, in natuurcosmeticawinkels en op www.biggreensmile.nl, voor 7,99€ (adviesprijs).

Disclaimer: Cattier-Paris stuurde me deze deodorant gratis en vrijblijvend op. Dit verandert echter niets aan mijn mening over dit product. Meer info over gesponsorde posts, vind je hier.

1 Comment

  1. Tess

    25 juli 2016 at 08:40

    Oh ik wist niet dat zij ook deodorants hadden?
    Heel erg fan van Cattier-Paris, ik gebruik bijna hun hele lijn voor mijn gezichtsverzorging, deze moet ik dan snel maar eens in huis halen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.