Productreviews, Zerowaste

Bubbels en frisdrank uit de kraan

Ge hebt het reclamefilmpje misschien wel zien passeren. Telkens er iemand op de knop van een SodaStreamtoestel drukt, ontploft er een hele reeks frisdrankflessen. Vroeger heette dat ding Soda Club, nu vindt ge in de Mediamarkten en Van Den Borres van deze wereld de SodaStream in uiteenlopende modellekes.

Bruiswater en frisdrank uit de kraan. Of toch bijna. Ge vult de fles met kraanwater, draait die in uw SodaStream, duwt op de knop en wat ge’pssshhhtt’ later hebt ge bruiswater. Met een siroopke kunt ge er dan nog frisdrank van maken ook, als ge daar zin in hebt.

Nimeer zeulen met flessen. Dat bespaart u niet alleen een hernia, maar ook een aardige cent. Dubbel zelfs! Ge drinkt niet alleen goedkoop kraanwater, ge hebt ook een pak minder PMD-zakken nodig. En ook het milieu vaart er wel bij, want afval voorkomen is nog altijd beter dan recycleren.

Uw eigen smaak. Ge gebruikt zoveel siroop als ge wilt voor uw frisdrank. Die siroopkes beweren ook een pak minder suikers te bevatten dan de ‘echte’ Fanta’s en Sprite’s van deze wereld. Lust ge liever siroopkes van Teisseire of Fruiss, dan gebruikt ge die.

Altijd in huis zonder dat het een ganse kast inneemt. De kast in mijn berging staat al vol met bier en wijn *confession* en daar is niet veel plaats voor frisdrank. Met de CO2-cilindersen siroopkes voor de SodaStream, hebt ge echt amper plaats nodig. Een half literke siroop maakt al gauw 12 liter frisdrank! Zijn de bullen leeg, dan bestelt ge op hun site gewoon wat nieuw stuff en ze komen dat netjes leveren in het dichtsbijzijnde Kiala-punt. Of ge paseert langs een Mediamarkt of zo, daar hebben ze dat ook allemaal. De lege cilinders stuurt ge gwoon gratis terug of laat ge achter in de winkel.

0.0 elentriekverbruik. Nul komma nul. Geen stopcontact nodig. Handig.

Wat moet dat kosten?
Ergsns tussen de 70€ en de 180€, naargelang hoe ‘design’ ge uw toestel graag hebt. Daar hebt ge meteen ook 1 koolzuurgasfles van 60l voor en als ge sjans hebt ook een paar fleskes of samples van de siroopkes. Ook een drinkfles van 1l zit er bij.

Wat vinden wij er van?

En dan nu de grote consumententest! Ik kreeg er eentje kado van Het Lief voor mijn verjaardag. Op enkele seconden tijd tover ik een fles plat kraanwater om in een fles pittig bruis. Een dopke siroop later heb ik een fles limo. Fles leeg? Efkes spoelen, weer vullen en weer volpompen met bubbels. Nooit meer zonder bruiswater zitten, nooit meer lege flessen platduwen om plaats te besparen in de PMD-zak.

+ economisch: kraanwater is goedkoper dan flessenwater én ge hebt een pak minder PMD-zakken nodig!
+ praktisch: bruiswater en frisdrank in een handomdraai
+ milieuvriendelijk: ge bespaart een hoop afval en recyclage + het vervoer van al die flessen
+ leuk design
+ lekker
+ ge kunt zelf kiezen welke siroop of andere spul ge toevoegt
+ stevige flessen, zowel in 1L als 0,5L, die ge makkelijk overal mee naartoe neemt

– het toestel (ik gebruik de meest goedkope versie) zelf voelt niet erg ‘stevig’ aan en bestaat grotendeels uit vrij dun plastic

Conclusie: geslaagd!

2 Comments

  1. Wie zoekt die vindt het… hier! | Groene pumps

    7 augustus 2015 at 14:03

    […] kost lege sodastream cilinder hervullen Ik heb hier eens reclame gemaakt voor SodaStream. Voor prijzen en bestellingen kunt ge hier alles vinden. Handig trouwens dat ge de inwisseling […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.