Op stap

Citytrip: Bordeaux

Van de nood een deugd maken, heet zoiets. In één ruk van België naar Spanje rijden mag dan voor sommigen een fluitje van een cent zijn, wij besloten om de rit in twee delen te doen. Enerzijds omdat we nu eenmaal met 4 volwassenen (waarvan twee lange staken) én hun bagage in één auto moesten, anderzijds omdat we zo toch nog konden genieten van onze eerste avond vakantie.
De keuze was snel gemaakt (voor mij toch, en ik kan heel overtuigend zijn als het moet). Bordeaux it is. Eén nacht in de heenrit, twee op de weg terug naar huis. Zo konden we meteen ook een uitstap maken naar de kust voor een portie zand en oesters.

Rechteroever

Als onderkomen voor de nacht koos onze reisleider een Etap hotel op de rechteroever van de Garonne, net buiten het centrum dus. Etap hotels zijn basic. Maar een goede matras en een degelijke douche vind je er wel. Tip: laat je niet verleiden tot het ontbijt van 4,95€ maar spendeer dat bedrag liever in een plaatselijke boulanger of op een terrasje. De koffie die ik ’s morgens zo broodnodig heb, bleek niet drinkbaar, het ontbijt zelf is zelfs naar Franse normen ‘pover’ te noemen en toen we op de terugweg samen in de ‘eetruimte’ arriveerden met een bus bejaarden, bleek het vechten voor een zitplekje.

DSC_0864

Bordeaux, stad van wijn. Een stad ook met magnifieke gevels, hoge torens, gezellige pleintjes en veel sfeer. We waren thuis vertrokken in grauw weer, alsof de herfst zijn tanden al in het einde van augustus had gezet. Negen uur later flaneerden we in korte mouwen en rokje/korte broek door de straten van Bordeaux, genietend van de zon.

Het allereerste terrasje van de vakantie, met de allereerste fles wijn. Bordeaux, uiteraard!

De beste manier om Bordeaux te verkennen is vanuit de hoogte. Het loont dus zeker de moeite om enkele euro’s neer te tellen om de ‘Tour Pey Bernard’ te beklimmen. Niet gemaakt voor brede mensen en zelfs ik, een dreumes van 1m65 moest bukken om op de hoogste etage door de deur te kunnen.

bukken

Maar het zicht is adembenemend.

Onze doortocht in Bordeaux was er eentje van nazomerse hitte. Menig local zocht dan ook verkoeling in de waterpartij die zich aan de bordelaise bevindt. Water van enkele centimeters diep zorgt er voor dikke pret en verkoelde voeten.

En ’s avonds? Dan kan je heerlijk dineren (wat je budget ook is) en flaneren door de straten en langs pleinen. De stadsverlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

DSC_0884

aaah Bordeaux… je t’aime!

  1. My French Heaven

    2 december 2012 at 22:14

    I don’t understand what you are saying, but great pictures of my city!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.