Op stap

Berlijn is…

Divers

In mensen en gebouwen. In cultuur en filosofie. Door  een rijke geschiedenis, maar toch vooral door het volbouwen van de gapende leegte aan mogelijkheden die de val van de muur met zich meebracht. Boulevards vol hypermoderne staaltjes architectuur liggen vredig naast oude herenhuizen en (gerestaureerde) eeuwenoude kerken.

Hagense Hofe

Sony Center

Getekend

Door de geschiedenis en de verwoestingen. Deze stad zal er altijd één blijven met littekens. Om nooit te vergeten.

Stazi toegangsppoort
Door kunstenaars en wannabe’s. Niet alleen aan de East Side Gallery. Heel Kreuzberg is één bont graffiticanvas.

EastSideGallery
Door inkt. Ongelofelijk hoeveel mensen hier grote tatoeages hebben. Zelfs in classy restaurants wordt je bediend door armen die levensverhalen vertellen. In België zie ik het nog niet direct gebeuren, in Berlijn kijken ze er gelukkig niet van op.

Groen

Door z’n immense oppervlakte blijft er plaats voor grote parken midden in de stad. Ook hier speelt de muur weer een belangrijke rol. De locals nemen op een vrije dag hun tafelbarbeque en picknickdekentje mee naar het dichtstbijzijnde park en genieten er van goed weer en goed gezelschap.

parkgeluk
Maar Berlijn is ook groen op je bord. Uitgebreide vegetarische keuze in de modernere zaken. Meer vegan opties dan er in België vegetarische zijn. Natuurlijk is de traditionele curryworst nog niet verbannen, maar de foodcultuur in Berlijn staat vandaag de dag mijlenver verwijderd van de meer Beierse keuken.

Brunch Neni Berlin

Verslavend

Dus ze zien me daar zeker nog terug!

 1. Sarah

  8 juli 2015 at 10:01

  Top! Ik ga een weekje in september. Kijk er al naar uit !

 2. bentenge

  29 juli 2015 at 13:21

  Berlijn is vooral “IN”. En terecht.

 3. Ellen

  7 september 2015 at 22:53

  Wohow, wat een foto’s zeg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.