...

4 lessen na 2 weken van #40dagenbloggen

Last minute gaf ik me op voor 40 dagen bloggen. Zonder voorbereiding. Zonder plan. De ideale manier om enkele waardevolle lessen te leren.

Les 1: Het hoeft niet altijd groots te zijn

In het verleden zat er vaak veel tijd tussen mijn posts. Aan inspiratie geen gebrek, maar de drafts bleven vaak ongepubliceerd. En de ideale foto maken of zoeken en editeren, duurde vaak zo lang dat de post al weer in de vergetelheid was geraakt. Maar het hoeft niet altijd groots te zijn. Kleine, spontane tekstjes krijgen vaak nog de leukste reacties

Les 2: Elke dag tijd maken om te bloggen, is hard

Toch met een job en twee kinderen die absolute prioriteit krijgen. En een licht dat rond een uur of 8 uit gaat. Want die gebroken nachten dwingen me om tegelijk met de kippen (en Sofinesse) op stok te gaan. Dus er zijn hier al stille dagen geweest. Prioriteiten zijn prioriteiten.

Les 3: Persoonlijke posts zijn jullie dada

Hoe graag ik soms ook de wereldverbeteraar wil spelen en hier groene zaken wil promoten, de posts waar jullie het vaakst op reageren, zijn de persoonlijke posts. Wanneer ik mijn hart lucht als mama, wanneer ik verzucht dat de wereld te snel gaat of wanneer ik reclame maak voor mijn favoriete grafisch ontwerper.

Les 4: Van doen krijg je goesting

Bloggen is zoals seks: hoe vaker ge het doet, hoe meer goesting ge krijgt. Dus deze 40 dagen bloggen heeft me alvast weer meer goesting gegeven om vaker te bloggen, om ook kleinere dingen met jullie te delen.

En dus gaan we lekker verder. Ook al zal ik meer dan de officieel toegelaten 6 baaldagen moeten nemen. Maar wanneer ik blog, is dat met veel plezier, dat is het belangrijkste, toch?

6 Comments

 1. Sabrina

  18 maart 2017 at 09:46

  Dit is dan een blogpost die ik alvast niet meer hoef te schrijven – gelukkig heb ik nog inspiratie genoeg voor andere posts – want mijn ervaring met de 40 dagen is ongeveer helemaal hetzelfde.

 2. gerhilde maakt

  18 maart 2017 at 11:34

  Joepie!
  Ik vind het een toffe challenge, al schrijf ik het meeste al in het weekend, omdat ik er in de week ook echt geen tijd voor heb. Alleen sta ik serieus achter met lezen bij anderen …

  1. Kim

   18 maart 2017 at 18:00

   Dan is het dubbel leuk dat je deze hebt gelezen en de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten!

 3. Nina

  19 maart 2017 at 18:53

  Heel herkenbaar. Ik ben blij dat de 40 dagen bloggen uitdaging mij een schop onder mijn gat heeft gegeven om terug tijd te maken om te bloggen. Ik heb ook last van chronisch slaapgebrek dankzij twee kleine wekkers.

  De 40 dagen spreid ik gewoon over een paar maanden .

  Succes nog!

 4. Goofball

  19 maart 2017 at 20:15

  ik kan beamen: spontane korte posts, korte fait divers zijn soms het leukst om te lezen en zijn een verademing tussen lange uitgewerkte stukken die je tot nadenken zetten (want daar heb je niet elke avond nog zin in). En ik volg zeker en vast mensen die persoonlijk , herkenbaar en authentiek bloggen.

 5. Sara

  22 maart 2017 at 13:15

  Ik durfde het niet aan, die 40 dagen bloggen. Gelukkig maar, want ik weet waar ik het nog tussen gepropt moest krijgen.
  En ja, persoonlijke posts ‘pakken’ goed… De nieuwsgierige aard van het beest zeker? 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.